מה זו בכלל "תאונת עבודה"?
תאונת עבודה הינה תאונה אשר נגרמה במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה. חשוב לדעת שגם פגיעה שאינה חד פעמית אלא התרחשה כתוצאה משנים של פגיעות חוזרות ונשנות (כגון חשיפה יומיומית לחומרים רעילים, חזרה על תנועות מסוימות השוחקות את הגב או הברכיים, ירידה בשמיעה כתוצאה מחשיפה עקבית לרעשים חזקים וכד') - אף אלה נחשבים לתאונות עבודה בגינם זכאי הנפגע לפיצוי.מה צריך לעשות מיד לאחר קרות התאונה?
חשוב מאוד לפנות לרופא מיד עם קרות הפגיעה, ולתעד את התלונות. ככל שהפנייה לרופא תהיה רחוקה מקרות האירוע, הטענה הראשונה שתעלה כנגד הניזוק היא שלא מדובר בתאונת עבודה. חשוב לגשת לרופא גם אם לא מרגישים כאבים ברגע הפגיעה, זאת משום שהכאבים עלולים להופיע מאוחר יותר, אלא שאז – בהעדר תיעוד סמוך לקרות האירוע, יהיה קשה עד מאוד להוכיח שמדובר בתאונת עבודה. לא אחת עובדים אשר נפגעו באופן קשה וזכאים במלוא מובן המילה לפיצוי - חיבלו לעצמם בסיכויים לפיצוי עקב התנהלות שגויה, חוסר ידע ומילוי לא מדויק של הטפסים הראשוניים שיש להגיש.בנוסף, חשוב לדעת איזה טפסים להגיש לביטוח הלאומי, על איזה טופס להחתים את המעסיק וכן איזה טופס לבקש מהרופא אליו פונים לאחר קרות התאונה.
איזה פיצוי מעניק הביטוח הלאומי?
תלוי כמובן בחומרת הפגיעה, וכל מקרה לגופו.
בשלב הראשון, ובמידה והנפגע לא חזר לעבודתו כתוצאה מהפגיעה, הוא זכאי לקבל 75% מהמשכורת שהיה מקבל לו היה עובד כרגיל. כמובן שישנו חישוב מדויק, אך לא זה המקום לפרטו. פיצוי זה נקרא "דמי פגיעה", וע"פ חוק ניתן לקבל דמי פגיעה סה"כ בעבור 91 ימים.
במידה והנפגע מתקשה לחזור לעבודתו גם בתום אותם 91 ימים, הוא זכאי להגיש בקשה לקביעת דרגת נכות, אשר בוחנת כמה אחוזי נכות נותרו לו כתוצאה מהפגיעה. במידה ונותרו לו אחוזי נכות צמיתה, ייתכן ויהיה זכאי לתשלום נוסף כדלקמן:
9%-19% נכות – הנפגע זכאי לפיצוי חד פעמי, אשר מחושב ע"פ נוסחה ידועה וקבועה מראש.
20% נכות ומעלה – הנפגע זכאי לקצבה חודשית אשר תשולם כמובן ע"י המוסד לביטוח לאומי.
תחום הביטוח הלאומי הינו מורכב וענף עד מאוד. להרחבה בנושא ניתן להיכנס למאמר המוצג באתר, וכן ליצור קשר באמצעות המייל, הנייד או לשונית "צור קשר" אשר באתר. פגישת ייעוץ ראשונה תינתן ללא עלות, ובה יקבל הפונה הדרכה, הכוונה, ומענה סבלני על כל השאלות.